Doe ideeën op voor uw dagje Veluwe

Natuurgebied de Veluwe
De Veluwe is een van de bekendste natuurgebieden in Nederland en een populaire bestemming voor een vakantie of dagjes uit. Dit natuurgebied heeft dan ook veel te bieden. Natuurlijk is er veel prachtige natuur te zien, maar er zijn ook vele activiteiten in de omgeving te beleven. We zullen hier een aantal tips voor een dagje Veluwe voor u uitlichten.

Wat is er te beleven op de Veluwe?
Heel het jaar door is er genoeg te beleven op de Veluwe. In de warmere maanden leent de omgeving zich echt voor mooie fiets- en wandeltochten. Zo kunt u bijvoorbeeld met de fiets naar het Kröller Müller museum midden op de Veluwe waar u topstukken van onder andere Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Claude Monet kunt bekijken. Iedere keer ontdekt u hier wel weer iets nieuws. Ook zijn er op de Veluwe vaak wandelingen te maken met Staatsbosbeheer waarbij u bijzondere plekken te zien krijgt.

Gaat u in de omgeving van de Veluwe een dagje weg met de kinderen, dan is het een aanrader om het pretpark Julianatoren in Apeldoorn te bezoeken. Dit park is met maar liefst 60 attracties het ideale dagje uit voor een gezin met kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Ook Apenheul en Paleis Het Loo in Apeldoorn zijn attracties die u wanneer u in de buurt bent eigenlijk niet mag missen.

Overnachten op de Veluwe
Er is zoveel te beleven op de Veluwe dat u misschien wel wat meer dan een dagje weg Veluwe wilt. In dat geval zijn er verschillende mogelijkheden voor een overnachting. Bungalowpark Hoenderloo is een van deze mogelijkheden. Het bungalowpark is gelegen midden in het natuurgebied en is qua wandel- en fietsroutes misschien wel het gunstigst gelegen. Vanaf het bungalowpark beginnen namelijk meerdere tochten voor een dagje weg op de Veluwe. Fietsen zijn bij de receptie van het park te huur. Wanneer u bij Bungalowpark Hoenderloo verblijft heeft u heel de dag om de Veluwe te ontdekken en bent u in no time weer terug in uw comfortabele bungalow. Na een goede nachtrust heeft u zo nog ruim de tijd om een van de vele activiteiten in Apeldoorn of Arnhem te bezoeken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar een dagje uit Veluwe? Bekijk ons aanbod op de website van Bungalowpark Hoenderloo.