Londen: de hotspots

Wij zijn gericht op het evenement Wimbledontickets, waarbij we graag ook tips geven over de stad Londen zelf. Met de vele toeristische bezienswaardigheden die de stad telt is Londen altijd een ideale bestemming voor een stedentrip. Maar als je naar de Engelse hoofdstad reist, welke zijn dan de locaties die je zeker niet mag missen? Hier zijn alvast enkele Londense hotspots.

Liberty

Het luxewarenhuis Harrods is ongetwijfeld een plaats waar veel shopaholics denken naartoe te moeten wanneer ze in Londen zijn. Niets is minder waar. Vaak lijkt het warenhuis teveel op een dure souvenirwinkel waar je gewoon té veel betaalt voor wat je krijgt. Een alternatief is Liberty, een warenhuis waar designerkledij nog draait om zijn kwaliteit. En in tegenstelling tot Harrods komen hier de echte fashionista’s wel op af.

Fietsen door Londen

Rijden met de dubbeldekkerbus of de metro nemen naar een of andere bezienswaardigheid. Het zijn tourist traps waar iedere toerist zich aan bezondigt. Dat we het een tourist trap durven noemen stellen we aan de hand van de vele t-shirts die je in de souvenirwinkels vindt waarop het metronetwerk van Londen staat afgedrukt. Laat die metro maar eens links liggen en huur een fiets om de stad te verkennen. Wellicht merk je nog enkele hotspots op die je anders zou gemist hebben.

British museum

Poseren bij een wassen beeld waarvan ieder normaal denkend mens weet dat je die persoon niet echt hebt ontmoet. Uren aanschuiven om een veel te duur ingangsticket te kopen waarna je net door die grote massa amper de beroemdheden ziet. Nee Madame Tussauds is misschien niet het ideale museum als je daar naar op zoek bent. Waarom betalen voor een museum als deze in Londen gratis zijn? Het British museum is dan weer een veel beter alternatief. Dit museum behoort niet alleen tot de beste ter wereld, maar heeft ook nog een van de grootste historische collecties. Van mummies uit de Egyptische periode tot de Venus van Milo. En dat allemaal gratis!